Шляхи підвищення рівня правової та етичної культури державних управлінців - Коломоєць, А.; Нестеренко, Олена Миколаївна; Нестеренко, Елена Николаевна; Nesterenko, Olena (Київ, 2020)
В умовах глобальної інтенсифікації соціальної мобільності, сучасне суспільство в Україні характеризується різницею потенціалів, дефіцитом ресурсів, нерівномірним рівнем життя в міських та сільських місцевостях. Особливу увагу привертає така категорія населення, як молодь, адже від соціальної мобільності молоді залежатиме майбутнє держави, її розвиток, економічна та політична ситуація, рівень життя населення не лише за сучасних умов розвитку, але й у майбутньому. Проте за активної участі населення України в процесах мобільності зростає необхідність ефективного державного регулювання в зазначеній сфері, яке є передумовою використання позитивного потенціалу міграції з метою розвитку, мінімізації негативних наслідків, забезпечення прав і свобод молоді та усього населення в цілому
Keywords: глобальна інтенсифікація соціальної мобільності; правова культура; етична культура; державні управлінці