Роль управлінсько-кадрових ризиків на рівні аграрних підприємств в сучасному HR-менеджменті - Редько, Людмила Іванівна; Редько, Людмила Ивановна; Redko, Liudmyla (My University, 2018)
За умов нестабільності зовнішнього середовища, в яких доводиться працювати підприємствам аграрного сектору, питання управління ризиками стають дедалі важливішими. Існують ризик вкладення капіталів, партнерський ризик тощо. Передбачати ризик складно, але зробити все можливе для зниження його наслідків менеджер зобов'язаний. Управління ризиком – це невід'ємна частина загального управління будь-яким підприємством, що прагне вижити і виконати свою місію. Серед всієї сукупності ризиків діяльності підприємства домінуючим є ризик діяльності персоналу, оскільки трудові ресурси є визначальними для результатів діяльності підприємства. Проте довгий час ця проблеми була поза зоною уваги як вчених, так і практиків.
Keywords: HR-менеджмент; кадрова політика; підготовка персоналу; перепідготовка персоналу; мотивація праці; оплата праці