Проектування керуючих програм для верстатів токарної групи з пристроєм числового програмного керування: навч. посібник - Дмітрієв, Юрій Олексійович; Дмитриев, Юрий Алексеевич; Dmitriiev, Yurii; Мацулевич, Олександр Євгенович; Мацулевич, Александр Евгеньевич; Matsulevych, Oleksandr; Щербина, Віктор Михайлович; Щербина, Виктор Михайлович; Shcherbyna, Viktor; Холодняк, Юлія Володимирівна; Холодняк, Юлия Владимировна; Kholodniak, Yuliia (Мелітополь: Люкс, 2018)
Навчальний посібник охоплює всі теми навчальної програми дисципліни «Інформаційні технології у виробництві» для здобувачів вищої освіти за спеціальністю 122 «Комп’ютерні науки» за ступенем вищої освіти «Бакалавр». У посібнику ставиться мета: дати теоретичні і практичні навички в розробці керуючих програм для токарних верстатів, які укомплектовані оперативними системами програмного керування. Перевагою даного навчального посібника, що, безумовно, підвищує його ефективність, є те, що багато уваги приділено вивченню автоматичних циклів, які дозволяють, в діалоговому режимі, скоротити трудомісткість проектування програми. Приведені варіанти індивідуальних завдань дозволяють студенту самостійно спроектувати оригінальну керуючу програму.
Keywords: навчальні посібники; токарні верстати; верстати з ЧПУ моделі 2Р22