Застосування мобільних додатків для оптимізації годівлі тварин - Болтянський, Борис Володимирович; Болтянський, Олександр Борисович; Boltianskyi, Borys; Boltianskyi, Oleksandr (Глеваха-Київ, 2025)
На основі програмного управління в наш час розробляють децентралізовані багаторівневі системи з індивідуальною структурою, виходячи з практичних вимог виробництва. Під час їх створення та проектування має комплексно вирішуватися велика кількість задач. Комплексний підхід вимагає вирішення не лише завдань управління ходом технологічного процесу, а й завдань оперативного управління, управління ресурсами виробництва, контролю за якістю виготовленої продукції тощо. Окрім цього, формування цілісного уявлення щодо програмного управління процесами у тваринництві дає змогу об’єктивно оцінити інформаційні системи і технології, що присутні на ринку ІТ сфери для обробки та аналізу даних, розрахунку раціонів годівлі для тварин. Набуття практичних навичок із застосуванням пакетів прикладних програм спеціального призначення надає змогу користуватися спеціалізованими системами управління процесами в тваринництві (прогнозування, планування, контроль, аналіз технологічних операцій).
Keywords: програмне управління; тваринництво; мобільні додатки; раціон кормів; ефективність виробництва; посушливі зони; контроль здоров’я тварин; планування кормів; оптимізація витрат