Вплив біопрепарату Стимпо на формування основних елементів врожайності сортів пшениці твердої озимої - Євстафієва, Катерина Сергіївна; Евстафиева, Екатерина Сергеевна; Yevstafiieva, Kateryna; Колесніков, Максим Олександрович; Колесников, Максим Александрович; Kolesnikov, Maksym (МНАУ, 2019)
Біорегулятор Стимпо в концентрації 25 мл/т стимулювала процеси росту та розвитку пшениці при передпосівній обробці насіння пшениці. Польова схожість насіння сортів твердої пшениці оброблене біорегулятором росту Стимпо збільшилася на 5-10%, в залежності від сорту, порівняно з контрольними посівами. Препарат Стимпо збільшував кількість продуктивних пагонів, сприяв збільшенню маси зерна в колосі, підвищував вихід товарної частини врожаю, що в кінцевому рахунку збільшило біологічну врожайність твердої озимої пшениці.
Keywords: тверда пшениця; сорт Розкішна; Triticum dūrum; сорт Алий парус; біопрепарат Стимпо; схожість насіння; біорегулятор