Вплив різних способів сівби на продуктивність соняшнику в умовах Степу України - Тиховод, В. А.; Шандаров, М. (Мелітополь: ТДАТУ, 2019)
Сівба соняшнику широкорядним способом має ряд недоліків: посилюється боротьба рослин за вологу, світло та поживні речовини, міжряддя довгий час залишаються не затіненими і через це втрачається дорогоцінна волога для зони Степу, а бур'яни добре розвиваються. Проведення міжрядних обробітків, крім того, що впливає на собівартість кінцевої продукції ще й може травмувати коріння рослин
Keywords: соняшник; сівба широкорядним способом; вирощування соняшнику; вузькорядна сівба; сівалка Monosem; соняшник гібриду Анюта