Аналіз обладнання попередньої підготовки, виробництва і зберігання продуктів переробки малопоширених (нішевих) олійних культур - Алієв, Ельчин Бахтияр (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Виробництво олії з нішевих олійних культур, таких як гірчиця, рижій чи льон тощо, потребує використання сучасного високопродуктивного обладнання на всіх етапах технологічного процесу – від попередньої підготовки насіння до отримання готового продукту [1-2]. Основною проблемою є забезпечення високого виходу олії та її якості при збереженні поживних властивостей макухи та економії енергії.
Keywords: виробництво олії; насіння