Удосконалення конструкції фризера - Сердюк, О. В. (Харків : ХДУХТ, 2019)
Аналізуючи кожну машину в технологічній лінії по виробництву морозива, її вплив на якість продукції, можна побачити, що на якість морозива великий вплив має фризер. Під час фризерування суміш насичується повітрям при одночасному частковому заморожуванні. В результаті утворюється нова фаза (кристали льоду і жиру), розділена прошарками рідкої фази. Від правильності проведення цього процесу залежать структура і консистенція готового продукту.
Keywords: морозиво; технологічні лінії; продукція; фризерування; консистенція; енерговитрати