Опис до патенту на корисну модель № 116619 "Геліоконденсатор" - Петров, Віктор Олексійович; Петров, Виктор Алексеевич; Petrov, Viktor; Федюшко, Ю. М.; Полуекто, Д. О.; Сагайдак, А. В. (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2017)
Геліоконденсатор містить корпус з вхідними і вихідним патрубками, теплотрубки, концентруючі секції, утеплювач, екран. Концентруючі секції виконано у вигляді рефлектора дзеркал і розташовано таким чином, що сонячне випромінювання потрапляє на них через екран та відбивається на теплотрубки, кожну з яких виконано краплеподібної форми з теплопровідного матеріалу та обладнано каналом для протікання легковипаровуваного газу
Keywords: геліоконденсатор; патрубки; теплотрубки; концентруючі секції; канал для протікання легковипаровуваного газу