Способи підвищення тягово-зчіпних властивостей енергетичного засобу на транспортних роботах - Болтянський, Олег Володимирович; Болтянский, Олег Владимирович; Boltianskyi, Oleh; Стефановський, Олексій Борисович; Стефановский, Алексей Борисович; Stefanovskyi, Oleksii; Волков, Сергій Васильович; Волков, Сергей Васильевич; Volkov, Serhii (ТДАТУ, 2020)
Відомо, що в сільському господарстві близько 30% трудових витрат і більш 50% енергетичних потужностей витрачається на транспортні роботи. Поряд з використанням на цих роботах автомобільного транспорту важливу роль в перевезенні сільськогосподарської та іншої продукції відводиться колісним тракторам. Використання енергонасичених колісних тракторів на транспортних роботах дозволяє підвищити ефективність їх використання. В той же час через слабку несучу здатність ґрунту в період проведення сільськогосподарських робіт автомобільний транспорт під час перевезення вантажів з полів використовується малоефективно. Перевезення вантажів в основному виконується транспортно-енергетичними засобами (ТЕЗ)
Keywords: транспортно-енергетичні засоби; причина обмеженого пересування ТЕЗ; збільшення зчеплення; буксування колісних тракторів; тягові властивості колісних тракторів