Європейські моделі взаємодії молоді та громад у контексті сталого розвитку - Юник, Ірина Геннадіївна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
У Європейському Союзі активно застосовують три сучасні моделі взаємодії з молоддю та громадами – Youth Dialogue (Діалог з молоддю), Policy Co-Design (Спільне проєктування політики) та Rural Labs (Сільські лабораторії / Rural Innovation Labs), які спрямовані на те, щоб залучати молодь до ухвалення управлінських рішень, створення політик та розвитку . Ці три моделі працюють у ЄС системно, але в Україні вони поки що малопоширені. Тому ці підходи є актуальними для України, адже відповідають сьогоднішнім потребам демократизації, відновлення та модернізації громад.
Keywords: молодь; громада