Гейміфікація освітнього процесу: як залучити сучасного здобувача освіти - Дзюбенко, Світлана Олександрівна (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У доповіді розглядається гейміфікація як інноваційний підхід до організації освітнього процесу в умовах цифрової трансформації. Проаналізовано сутність гейміфікації, її ключові елементи та механізми впливу на мотивацію здобувачів освіти. Окреслено переваги та ризики впровадження ігрових технологій у навчання, а також наведено приклади ефективного використання гейміфікації в українських і міжнародних освітніх практиках. Особливу увагу приділено ролі цифрових інструментів у підвищенні залученості здобувачів освіти та формуванні їхніх компетентностей. /// EN: The report examines gamification as an innovative approach to organizing the educational process in the context of digital transformation. The essence of gamification, its key elements, and mechanisms influencing student motivation are analyzed. The advantages and risks of implementing game-based technologies in education are outlined, along with examples of effective use in Ukrainian and international practices. Special attention is paid to the role of digital tools in increasing student engagement and developing competencies.
Keywords: гейміфікація; цифрова освіта; мотивація; освітні технології; інтерактивне навчання; gamification; digital education; motivation; educational technologies; interactive learning