Пристрій контролю функціонального стану і захисту асинхронних електродвигунів від анормальних режимних впливів. Опис до патенту на корисну модель № 160689. Україна - Квітка, Сергій Олексійович; Вовк, Олександр Юрійович; Квітка, Олександр Сергійович (My University, 2025)
Пристрій контролю функціонального стану і захисту асинхронних електродвигунів від анормальних режимних впливів містить мікроконтролер, первинний вимірювальний перетворювач температури обмотки статора, блок контролю температури обмотки статора, первинні вимірювальні перетворювачі струму, за які використано інтегральні перетворювачі струму, блок контролю струму, блок контролю напруги, первинний вимірювальний перетворювач температури навколишнього середовища, блок контролю температури навколишнього середовища, первинний вимірювальний перетворювач вібрації електродвигуна, блок контролю вібрації електродвигуна, блок контролю витрати ресурсу ізоляції, годинник реального часу, блок світлової сигналізації, блок звукової сигналізації, блок реле, блок пам'яті, блок вводу даних, комунікаційний порт та блок живлення. Додатково пристрій містить блок контролю опору ізоляції обмотки статора асинхронного електродвигуна, вхід якого зв'язаний з блоком живлення, а вихід - з мікроконтролером.
Keywords: електротехніка; асинхронний електродвигун; контроль функціонального стану; захист від анормальних режимів; вимірювальний перетворювач температури; контроль температури обмотки статора; контроль струму; контроль напруги; вимірювальний перетворювач вібрації; контроль вібрації