Удосконалення технологічної лінії виробництва фруктових соків в умовах Новосанжарського району, Полтавської області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» - Назаров, Василь Васильович (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: Об’єктом дослідження є потоково-технологічна лінія виробництва фруктових соків. Основна частина дипломного проєкту присвячена вдосконаленню потоково-технологічної лінії виробництва соків, що передбачає розширення асортименту продукції, підвищення ефективності функціонування обладнання та зниження собівартості готової продукції. У роботі розглянуто заходи з покращення стану охорони праці в умовах функціонування виробничого цеху, а також проаналізовано потенційно небезпечні ситуації, що можуть виникати під час експлуатації потоково-технологічної лінії. На підставі оцінки технічного рівня запропонованих удосконалень виконано економічне обґрунтування проєкту, яке підтверджує доцільність реалізації запропонованих технічних рішень.
Keywords: плодовоовочева сировина; ПТЛ; обладнання; підприємство; сік; монтаж; мішалка; ефективність