Загальна концепція візуального структурного проектування виробів - Гоєнко, Д. С. (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного, 2021)
Для підвищення якості проектування виробів і прискорення даного процесу розробляється велика кількість прикладних програм, що виконують розрахунки і побудову моделей в автоматичному і напівавтоматичному режимах. Ці системи дозволяють збільшити точність розрахунків, знизити ризик виникнення помилок і підвищити швидкість розробки нових виробів. Крім цього, САПР дозволяють будувати тривимірні моделі спроектованих виробів в CAD-системі.
Keywords: CAD-система; структурне проектування виробів; тривимірні моделі