Ресурсоощадні елементи технології краплинного зрошення черешні в умовах Південного Степу - Малюк, Тетяна Валеріївна; Малюк, Татьяна Валерьевна; Maliuk, Tetiana; Козлова, Лілія Валентинівна; Козлова, Лилия Валентиновна; Kozlova, Liliia; Пчолкіна, Н. Г. (My University, 2020)
UK: Використання природних матеріалів для мульчування, а саме тирси та соломи обумовило збереження вологи опадів на 26 % відносно парового утримання ґрунту у незрошуваних умовах. Мульчування у поєднані зі зрошенням за рівня передполивної вологості ґрунту 70 % НВ, дозволило зменшити кількість поливів та збільшити міжполивний період, що забезпечило економію поливної води від 11 до 49 %. EN: The use of natural mulching materials, namely sawdust and straw, resulted in a 26 % precipitation moisture reservation relative to the fallow soil maintenance under unirrigated conditions. Mulching in combination with irrigation at a pre-irrigation level of soil at 70 % of the lowest moisture content allowed to reduce the number of irrigations and to increase the inter-irrigation period, which provided the saving of irrigation water from 11 to 49 %. RU: Использование природных материалов для мульчирования, а именно измельченной древесиной и соломы обусловило сохранение влаги осадков на 26 % относительно парового содержание почвы в неорошаемых условиях. Мульчирование в сочетании с орошением при уровне передполивной влажности почвы 70 % НВ, позволило уменьшить количество поливов и увеличить межполивной период, что обеспечило экономию поливной воды от 11 до 49 %.
Resource-saving elements of cherry drip irrigation technology in the conditions of the Southern Steppe
Ресурсосберегающие элементы технологии капельного орошения черешни в условиях Южной Степи
Keywords: черешня; краплинне зрошення; Південний Степ України; грунт; волога