Редокс проточні накопичувачі енергії - Біляєва, А. С. (ТДАТУ, 2021)
В сучасних енергосистемах використовуються поновлювані джерела енергії, такі як енергія вітру і сонця, для яких характерні більш виражені коливання як в обсягах вироблення, так і в рівнях споживання електроенергії. З метою контролю піків потужності і задоволення підвищеного попиту на поновлювані джерела енергії сучасні енергосистеми повинні бути оснащені більш динамічними системами зберігання енергії. Серед багатьох типів технічно оборотних електрохімічних джерел струму особливе місце займає група систем, відомих під загальною назвою редокс-акумулятори (РОА) або проточні редокс-акумулятори.
Keywords: поновлювані джерела енергії; енергія вітру; енергія сонця; споживання електроенергії; енергосистеми; системи зберігання енергії; редокс-акумулятори; проточні редокс-акумулятори