Артур Сергійович Кушнарьов: пам’яті видатного вченого ( до 90-річчя вченого) - наукова бібліотека (Запоріжжя : НБ ТДАТУ, 2025)
Матеріал присвячений життєвому шляху, науковим досягненням і педагогічній діяльності видатного українського вченого — доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента УААН Артура Сергійовича Кушнарьова. У тексті висвітлено основні етапи його професійного становлення, внесок у розвиток агроінженерної науки, зокрема ґрунтозахисного землеробства, а також роль у формуванні Мелітопольської школи землеробської механіки. Окрема увага приділена організації міжнародних наукових конференцій, підготовці наукових кадрів та реалізації інноваційних технологій, що мали велике практичне значення для аграрного сектору України. Підкреслено визнання його наукових здобутків на державному та міжнародному рівнях і значний вплив на розвиток вітчизняної науки.
Keywords: землеробська механіка; ґрунтозахисне землеробство; аграрна наука; Мелітопольська школа землеробської механіки; техніка і технології в агропромисловому комплексі; наукові розробки; ТДАТУ; історія науки; наукові школи України