Загальна фізика. Електрика і магнетизм: навчальний посібник - Богданов, І. Т.; Сосницька, Наталя Леонідівна; Сосницкая, Наталья Леонидовна; Sosnytska, Natalia; Генов-Стешенко, Г. В. (Донецьк: ЛАНДОН-ХХІ, 2013)
Навчальний посібник розроблено відповідно до модульних навчальних програм з дисципліни “Електрика і магнетизм” для студентів педагогічних вишів. Матеріали посібника містять орієнтовну навчальну програму за кредитно-трансферною системою організації навчального процесу; тематичний план до практичних занять; список рекомендованої літерагури; методичні рекомендації до розв’язування типових фізичних задач з цього курсу. У посібнику системно викладено основні методи розв’язування задач з електрики та магнетизму. Задачі згруповано відповідно до окремих розділів цього курсу загальної фізики. Викладені методи ілюструються розв’язуванням досить значної кількості задач. Подано також основні теоретичні відомості, потрібні для розв’язування. Видання розраховано на викладачів і студентів фізико-математичних, інженерно-педагогічних, технологічних, загальнотехнічних факультетів вишів усіх форм навчання.
Keywords: електростатика; провідники; постійний струм; електричний струм; магнітне поле