Економетричне моделювання обсягів експорту України - Захарченко, Олена Григорівна; Захарченко, Елена Григорьевна; Zakharchenko, Olena (ФОП Однорог Т. В., 2019)
UK: Одним з найважливіших факторів інтеграції України до світового господарства є створення механізму сталого розвитку експорту.У структурі експорту України зберігається концентрація сировинних товарів, країна втрачає потенціал збільшення експорту продукції з високою доданою вартістю. Актуальним є виявлення основних чинників, що впливають на формування експортного потенціалу через прояв у певних макроекономічних показниках та систематизація заходів щодо розвитку експортного потенціалу держави. Моделювання представляє інтерес для аналізу економічних процесів зовнішньої торгівлі на макрорівні. EN: Regression analysis of exports was carried out to determine the degree of inflation of the selected factors: GDP, average national currency, foreign direct investment, export duty.
Keywords: export; регресійна модель; фактори експортового впливу; export; regression model; factors of export influence