Переваги використання електричної енергії в агропромисловому комплексі - Болтянська, Наталя Іванівна; Болтянская, Наталья Ивановна; Boltianska, Natalia; Комар, Артем Станіславович; Комар, Артем Станиславович; Komar, Artem (Поліський національний університет, 2020)
Отримати енергію, придатну для використання, можна тільки за рахунок її перетворення з інших форм. Чотири з кожних п'яти проведених сьогодні кіловат-годин енергії виходять в принципі тим же способом, яким користувалася первісна людина для зігрівання, тобто спалюванням палива, використанням запасеної в ньому хімічної енергії, яка потім перетворюється в електричну енергію на сучасних теплових електростанціях. Звичайно, способи спалювання палива стали набагато досконалішішими, але головне збереглося: в топки теплових електростанцій йде більше 30% видобутого в світі палива, і лише близько третини його йде на отримання електроенергії.
Keywords: види енергії; електрична енергія; електрифікація; перетворення електричної енергії; електрика