Дослідження рецептури джему з журавлини - Бондарчук, М. І.; Стоянова, Ольга Вікторівна; Зубкова, Катерина Віталіївна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Україна продовжує утримувати стабільні позиції на світовому ринку органічних ягід, зокрема журавлини [1]. Пріоритетним завданням харчової промисловості є розроблення продукції оздоровчо-профілактичної спрямованості, яка в своєму складі містить біологічно активні речовини. Так, рослинна клітковина і пектин відзначаються здатністю зв’язувати малорозчинні комплекси радіонуклідів, важких металів, нітратів та інших токсичних сполук і виводити їх із організму людини.
Keywords: рецептура; джем з журавлини