Опис до патенту на корисну модель № 131661 "Пневмореактивний пристрій для вітрогенератора" - Стручаєв, Микола Іванович; Стручаев, Николай Иванович; Struchaiev, Mykola; Борохов, Іван Валерійович; Борохов, Иван Валерьевич; Borokhov, Ivan; Постол, Юлія Олександрівна; Постол, Юлия Александровна; Postol, Yuliia (Міністерство економічного розвитку і торгівлі України, 2019)
Пневмореактивний пристрій для вітрогенератора містить башту, вітроколесо, реактивні сопла, з'єднані з резервуаром каналами, електрогенератор. Резервуар виконаний у вигляді ресивера. Встановлено повітряний компресор, пневмотурбіну. В нижній частині башти виконано повітрозабірні отвори.
Keywords: вітроенергетика; вітряні агрегати; електрогенератор; пневмотурбіна; повітряний компресор; резервуар; вітроколесо; реактивні сопла