«Вони можуть розстріляти «Мрію», але вбити волю їм не вдасться…» - Землянська, Аліна Вікторівна; Zemlianska, Alina (My University, 2025)
Слова з пісні Jerry Heil «Мрія» якнайкраще виражають основну думку роману Євгена Положія. Книга, написана автором на основі реальних подій, про які йому розповіли добрі знайомі, – це оповідь про стійкість і наполегливість у бажанні вижити, про чіткі орієнтири Добра і Зла, про велич і ницість людської натури, про мрію, яку не можна знищити. А ще анотація до твору підкреслює, що ця історія – «про людей, які посеред пекла війни залишились вірними людській сутності, протиставляючи жорстокості й насильству взаємодопомогу та емпатію».
Keywords: Мрія; оповідь; історія