Дослідження та аналітика: як купують українці? - Богачова, Ася Володимирівна; Гулєвич, А. Д. (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
В умовах стрімкої цифровізації економіки та зміни безпекового ландшафту України, споживча поведінка зазнає фундаментальних трансформацій. Традиційне протистояння «онлайн проти офлайн» поступово зникає, поступаючись місцем гібридним стратегіям, де межі між фізичним та цифровим шопінгом розмиваються [1]. Водночас питання платоспроможності різних вікових груп та їхніх уподобань щодо каналів комунікації залишається відкритим. Актуальність даного дослідження полягає у необхідності виявлення кореляції між віком споживача, вибором каналу покупки та розміром середнього чека, що дозволить бізнесу краще адаптувати свої пропозиції до реалій сьогодення.
Keywords: цифровізація економіки; цифрові тренди