Урожайність черешні залежно від кліматичних умов років вирощування - Іванова, Ірина Євгенівна; Иванова, Ирина Евгеньевна; Ivanova, Iryna; Сердюк, Марина Єгорівна; Сердюк, Марина Егоровна; Serdyuk, Maryna; Герасько, Тетяна Володимирівна; Герасько, Татьяна Владимировна; Herasko, Tetiana; Білоус, Ельзара Серанівна; Белоус, Эльзара Серановна; Bilous, Elzara; et al. (My University, 2019)
UK: Результатами кореляційного аналізу виявлено дев'ять стресових чинників, як складових цілісного комплексу погодних умов даного регіону, що впливають на урожайність черешні. Використання функції лінійної залежності: Y=a0+a1X1+a2X2+…+аnXn дозволило сформувати багатофакторну модель: Y=5,998424+1,068352Х1+0,810361Х2. Розробка останньої дала можливість спрогнозувати урожайність черешні залежно від впливу стресових факторів оточуючого середовища. RU: Результатами кореляционного анализа определены девять стрессовых факторов, как составляющих общий комплекс погодных условий данного региона, которые влияют на урожайность черешни. Использование функции линейной зависимости: Y=a0+a1X1+a2X2+…+аnXn позволило сформулировать многофакторную модель: Y=5,998424+1,068352Х1+0,810361Х2. Разработка последней дала возможность прогнозировать урожайность черешни в зависимости от влияния стрессовых факторов окружающей среды. EN: The results of the correlation analysis revealed nine stress factors as components of a holistic complex of weather conditions in the region that affect the sweet cherry yield. Using the linear dependence function: Y=a0+a1X1+a2X2+…+аnXn allowed us to formulate a multifactor model: Y=5,998424+1,068352Х1+0,810361Х2. The development of the latter one made it possible to predict the sweet cherry yield depending on the influence of environmental stressors.
Урожайность черешни в зависимости от климатических условий годов выращивания
The sweet cherry yield depending on the climatic conditions of the years of cultivations
Keywords: урожайність; черешня; погодні фактори; багатофакторна модель; температура; опади; вологість повітря; урожайность; черешня; погодные факторы; многофакторная модель; температура; осадки; влажность воздуха; yield; sweet cherry; weather factors; multifactorial model; temperature; precipitation; humidity