Проблеми розвитку малого підприємництва - Завадських, Ганна Миколаївна; Завадских, Анна Николаевна; Zavadskykh, Hanna (ФОБ Однорог Т. В., 2019)
UK: У структурі сучасної змішаної економіки співіснують та органічно взаємодоповнюються мале, середнє і велике підприємництво. Але, на відміну від двох останніх, мале підприємництво є вихідним, найбільш чисельним, а тому і найбільш поширеним сектором економіки. Отже саме підприємництво може стати тим дієвим чинником, що забезпечить подолання стагнаційних тенденцій розвитку регіонів, формування сприятливого середовища для впровадження інновацій у всі сфери господарської діяльності з метою подолання регіональних диспропорцій та досягнення якісного економічного зростання. EN: The main aspects of small business development in Ukraine are analyzed, factors and main problems that have a negative influence on its development are determined. The ways of overcoming negative factors of small business in modern conditions of management are offered.
Keywords: мале підприємництво; державне регулювання; фінансування; кредитування; small business; state regulation; financing; lending; state support; business entities