Визначення раціонального засобу швидкої і достовірної оцінки шорсткості обробленої поверхні - Мацулевич, Олександр Євгенович; Пихтєєва, Ірина Вікторівна (Мелітополь : ТДАТУ, 2021)
UA: Сучасні технологічні процеси виготовлення деталей, які розробляються для нових високопродуктивних багатокоординатних металорізальних верстатів, нині вже розглядаються в розрізі стратегії їх обробки. Її суть зводиться до постійності об’єму стружки, що знімається в одиницю часу або постійної потужності різання. У зв'язку з цим особливо важливо не лише встановити міру впливу кожного з чинників на шорсткість оброблюваної поверхні, але і дати її кількісну оцінку. Актуальним стає питання експрес-аналізу якості обробленої поверхні, зокрема, її шорсткості.
Keywords: технологічні процеси; режими різання; дослідження впливу режимів різання на шорсткість; використання програмного забезпечення COPYCAD ф. DELCAM PLC