Доцільність галузевого підходу у віднесенні до суб’єктів підприємництва в сільському господарстві - Яворська, Тетяна Іванівна; Яворская, Татьяна Ивановна; Yavorska, Tetiana (Мелітополь: ТДАТУ, 2016)
UK: Для деяких країн (США, Японія) характерною є галузева диференціація показників, де крім кількісних, активно використовуються і якісні критерії для класифікації підприємств за розміром відповідно до яких і визначають суб’єктів малого, середнього та великого бізнесу. На наш погляд, такий підхід є економічно виправданим, оскільки обсяги виробництва та потреби в ресурсах у різних галузях суттєво різняться. У різних галузях неоднаковий рівень трудомісткості, що позначається на чисельності працівників підприємства, тобто в різних сферах економіки для отримання однакового обсягу прибутку необхідно залучити різну кількість ресурсів (у т. ч. трудових), що не враховує чинна система віднесення підприємств до складу суб’єктів господарювання. EN: We consider legislative approaches to classify entities in size. The analysis of their use in agriculture. The necessity to use a differentiated approach to determine the size of businesses in the industry.
Keywords: суб’єкти малого підприємництва; суб’єкти мікропідприємництва; суб’єкти господарювання; small businesses; agriculture; sectoral differentiation; entities