Опис до патенту на корисну модель № 146489 "Пристрій для захисту трифазних асинхронних електродвигунів від зволоження ізоляції" - Вовк, Олександр Юрійович; Вовк, Александр Юрьевич; Vovk, Oleksandr (Державне підприємство "Український інститут інтелектуальної власності", 2021)
Пристрій для захисту трифазних асинхронних електродвигунів від зволоження ізоляції складається з комутатора, виконавчого блока, вимірювального блока, випрямляча, підсилювача, приєднаних до нуля джерела трифазної напруги, і трифазного асинхронного електродвигуна, який через коло керування отримує живлення від джерела трифазної напруги. В пристрій додатково введено контролюючо-регулюючий блок, що складається з послідовно з'єднаних реостата та амперметра, які під'єднуються між лінійним проводом живлення та вивідними затискачами обмотки статора.
Keywords: асинхронні електродвигуни; комутатор; виконавчий блок; вимірювальний блок; випрямляч; підсилювач; ізоляція