Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 13719 "Спосіб консервування соку купажованого кукурудзяно-перцевого" - Загорко, Надія Петрівна; Загорко, Надежда Петровна; Zahorko, Nadiia; Стручаєв, К. М.; Ялпачик, Володимир Федорович; Ялпачик, Владимир Федорович; Yalpachyk, Volodymyr; Циб, Віктор Григорович; Цыб, Виктор Григорьевич; Tsyb, Viktor; Данченко, В. Г. (Державний департамент інтелектуальної власності, 2006)
Спосіб консервування соку купажованого кукурудзяно-перцевого, що складається з підбору, миття, сортування, очищення, подрібнення сировини, отримання соку, купажування, гомогенізації, розфасування, заморожування до температури в середині продукту мінус 20+2ºС, тривалого низькотемпературного зберігання при температурі мінус 20+2ºС, який відрізняється тим, що як сировину використовують кукурудзу молочної стиглості, причому сік отримують з усієї зернівки без відрізання зародка, а потім купажують його з соком перцю солодкого овочевого біологічної стадії зрілості, цукром буряковим, медом, кислотою лимонною при наступному співвідношенні компонентів, мас. %: сік кукурудзяний 57...58; сік перцю солодкого 37...38; цукор буряковий 2,0...2,2; мед бджолиний натуральний 1,0...1,2; кислота лимонна 0,5...0,6.
Keywords: зберігання рослинної сировини; виготовлення овочевих соків; зберігання при низьких від'ємних температурах; способи консервування; консервування; овочева сировина