Розрахунок на міцність корпусної деталі за допомогою програмного модулю «Проектування NXNASTRAN» - Валієва, К. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2024)
UA: Звертаючи увагу на те, що деталь являється прес-формою для виготовлення виробу, то потрібно провести аналіз силових та температурних розрахунків. 1) Випробування деталі на міцність. Проведемо силові розрахунки. Для цього потрібно спочатку перейти у режим «Симуляція проектування». Натискаємо ЛКМ на Начало/ Все приложения/ Симуляція проектування. Після цього з’являється вікно, де потрібно обрати модель для симуляції. Також можна обрати мову дослідження. У нашому випадку буде «Проектування NXNASTRAN», потім обираємо тип аналізу, структурний або тепловий. У нашому випадку для аналізу силових розрахунків будемо застосовувати «Структурный» аналіз. Також можна додати опис деталі, але можна і не додавати. Для початку симуляції потрібно обрати матеріал із якого буде створена деталь. Враховуючи те, що деталь пуансон буде виготовлятися зі сталі обираємо її із бібліотеки матеріалів. На панелі інструментів натискаємо ЛКМ на кнопку та обираємо потрібний метал.
Keywords: аналіз; проектування; деформація; розрахунок