Опис до деклараційного патенту на корисну модель № 12201 "Спосіб деклараційного петенту до зберігання" - Найченко, В. М.; Яцух, Олег Васильович; Яцух, Олег Васильевич; Yatsukh, Oleh (Державний департамент інтелектуальної власності, 2006)
Спосіб підготовки плодів до зберігання, який включає обробку їх шляхом занурення у водний 4% розчин хлориду кальцію, який відрізняється тим, що експозиція обробки становить дві хвилини, а після обробки плоди зберігають в упаковці типу "конверт" з поліетиленової плівки
Keywords: зберігання рослинної сировини; зберігання яблук; хлористий кальцій; посилене в'янення плодів яблуні