Обґрунтування конструктивно-технологічних параметрів та режимів роботи електротехнологічного комплексу аерозольної обробки насіння зернових: дис. ... канд. техн. наук : 05.09.03 - Новіков, Геннадій Володимирович; Новиков, Геннадий Владимирович; Novikov, Hennadii (My University, 2017)
Аналіз розвитку виробництва зернових показує, що одним з визначальних факторів стабілізації його ефективності залишається висока технологічна дисципліна. При цьому, недосконалість технологій і технічних засобів хімічного захисту рослин від шкідників і хвороб, а також недотримання інших агротехнічних і технологічних вимог, призводять до надлишкового вмісту пестицидів у ґрунті, до забруднення водоймищ і ґрунтових вод, пригніченню життєдіяльності ґрунтових мікроорганізмів, знищенню корисної мікрофлори. Одним з шляхів поліпшення даної ситуації є покращення передпосівної обробки насіння зернових.
Keywords: виробництво зернових; насіння; електроаерозоль