Формування правової культури: антропологічний підхід - Горбова, Наталя Аркадіївна; Горбова, Наталья Аркадьевна; Horbova, Natalia (My University, 2017)
UK: Автором розглядається процес формування правової культури як складного, структурованого явища, яке характеризує якісне становище правового життя сіспільства на підставі його культурно-правових досягнень. Проаналізований антропологічний підхід до аналізу правової культури, та визначений ряд задач для підвищення правової культури. Підвищення правової культури населення вбачається автором у підвищенні загальноправової підготовки населення, розповсюдженні серед нього правових поглядів, ідей та пропаганді принципів законності та правопорядку. RU: Автором рассматривается процесс формирования правовой культуры как сложного, структурированного явления, которое характеризует качественное состояние правовой жизни общества на основании его культурноправовых достижений. Проанализирован антропологический подход к анализу правовой культуры, и определен ряд задач для повышения правовой культуры. Повышение правовой культуры населения усматривается автором в повышении общеправовой подготовки населения, распостранении среди него правовых взглядов, идей и пропаганде принципов законности и правопорядка. EN: The autor examines the process of fotmation of legal culture as a complex, structured phenomen, which characterizes the gualitative state of the legal life of society on the basis of its cultural and legal achievements. The anthropological approach to the analysis of legal culture and a certain number of tasks for raising the legal culture are analyzed. The increase of the legal culture of the population is considered by the autor in raising the general legal preparation of the population, spreading among it legal views, ideas and propaganda of the principles of law and order.
Formation of legal culture: antropological approach
Keywords: правова культура; правомірна поведінка; правовий нігілізм; правосвідомість; якість закону; юридична техніка; додержання прав; правомерное поведение; правовой нигилизм; правосознание; качество закона; legal culture; lawful behavoir; legal nihilism