Розвиток агротуризму як відповіді на глобальні продовольчі та екологічні виклики - Кудінова, Ірина Петрівна (Запоріжжя: ТДАТУ, 2025)
Сутність агротуризму полягає в органічному поєднанні туристичної діяльності із традиційними видами сільськогосподарського виробництва, що дає змогу створювати унікальні форми відпочинку та пізнавальних практик на базі сільських територій. Він розглядається як різновид сільського туризму, спрямований на забезпечення туристів можливістю ознайомлення з аграрним способом життя, локальними традиціями, природними ландшафтами, продуктами сільського господарства та культурною спадщиною території.
Keywords: агротуризм; агротуристичні ініціативи