Віртуальна культура як феномен глобалізації: філософсько-культурологічне осмислення - Ісакова, Олена Іванівна; Исакова, Елена Ивановна; Isakova, Olena (My University, 2017)
UK: Дана стаття присвячена аналізу віртуальної культури як феномену глобалізації. Віртуальність, яка є властивістю людської свідомості, завдяки інформаційним технологіям, стає новою формою культурного вираження. Відмітною ознакою віртуальної культури стало моделювання можливої реальності буття за допомогою комп'ютерних технологій. В умовах глобалізації завдяки інформаційним технологіям відбувається формування нового віртуального простору, що є сферою реалізації віртуальної культури. Глобалізація має неоднозначний, суперечливий характер, являє собою відмінну тенденцію сьогоднішнього дня, пов'язану з сучасними досягненнями науково-технічного прогресу, новітніми технологіями, яка повинна сприйматися як причина для розвитку або зміни культури. RU: Данная статья посвящена анализу виртуальной культуры как феномена глобализации. Виртуальность, которая является свойством человеческого сознания, благодаря информационным технологиям становится новой формой культурного выражения. Отличительной чертой виртуальной культуры стало моделирование возможной реальности бытия с помощью компьютерных технологий. В условиях глобализации благодаря информационным технологиям происходит формирование нового виртуального пространства, что является сферой реализации виртуальной культуры. Глобализация имеет неоднозначный, противоречивый характер, представляет собой отличную тенденцию сегодняшнего дня, связанную с современными достижениями научно-технического прогресса, новейшими технологиями, которая должна восприниматься как причина для развития или изменения культуры. EN: This article is devoted to the analysis of the virtual culture as a phenomenon of globalization. Virtuality, which is a property of human consciousness, thanks to information technology becomes a new form of cultural expression. The hallmark of virtual culture is the possible simulation of the reality of life with the help of computer technology. In the context of globalization through information technologies is the formation of a new virtual space, which is the implementation of a virtual culture. Globalization has an ambiguous, contradictory character, is a great trend today associated with the modern achievements of scientific and technical progress, the latest technology, which should be seen as a reason for development or changing the culture.
Виртуальная культура как феномен глобализации: философско-культурологичное осмысление
Virtual culture as a phenomenon of globalization: philosophical and kulturolohychny understanding
Keywords: культура; цивілізація; глобалізація; віртуальність; віртуальна реальність; віртуальний простір; цивилизация; глобализация; виртуальность; виртуальная реальность; виртуальное пространство; culture; civilization; globalization; virtuality; virtual reality; virtual space