Розвиток сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в освіті та їх застосування у викладанні іноземних мов у технічних ЗВО - Однороманенко, Марина Володимирівна; Однороманенко, Марина Владимировна; Odnoromanenko, Maryna (My University, 2019)
UK: У статті висвітлено питання застосування сучасних інформаційно-комунікаційних технологій в освіті. Проаналізовано сучасні технології та особливості їх упровадження в освітній процес, зокрема у викладання іноземної мови студентам немовних спеціальностей. Акцентовано на практичній цінності сучасних ІКТ в освіті й методиці викладання іноземних мов. Розглянуто можливі труднощі в застосуванні інноваційних технологій і способи їх подолання. RU: В статье рассмотрены вопросы применения современных информационно- коммуникативных технологий в образовании. Проанализированы современные технологии и их внедрение в образовательный процесс,в частности, в преподавание иностранного языка студентам неязыковых специальностей. Акцентировано на практической ценности современных ИКТ в образовании и методике преподавания иностранных языков. Рассмотрены возможные трудности в применении инновационных технологий и способы их преодоления. EN: The article deals with the use of modern information and communication technologies in education. The analysis of modern technologies and their introduction into the educational process and the teaching of a foreign language for non-language students has been conducted. The practical value of modern ICT in education and methods of teaching foreign languages are highlighted. Possible difficulties with the application of innovative technologies and the search for ways to eliminate them are considered.
Развитие современных информационно- коммуникативных технологий в образовании и их внедрение в методику преподавания иностранных языков в технических вузах
The development of modern information and communication technologies in education and their introduction into the methodology of teaching foreign languages in technical universities
Keywords: інформаційно-комунікаційні технології; освіта; методика викладання; іноземні мови; електронна педагогіка; дистанційна освіта; відкрите навчальне середовище; информационно-коммуникативные технологии; образование; методика преподавания; иностранные языки; электронная педагогика; дистанционное образование; открытая учебная среда; information and communication technologies; education; methodology of teaching; foreign languages; electronic pedagogy; distance education; open educational environment