Обґрунтування конструктивно-технологічної схеми бункерного кормороздавача з регульованою здатністю шнекових дозаторів - Гончаренко, А. В.; Болтянський, Борис Володимирович; Болтянский, Борис Владимирович; Boltianskyi, Borys (My University, 2015)
На основі проведеного аналізу існуючих конструкцій кормороздавачів для свиней розроблена конструктивно-технологічна схема кормороздавача, який включає бункер з лопатевою ворушилкою, встановлений на самохідному візку на рейковому ходу, шнековою мішалкою, шнековими дозаторами зі збільшенням кроку гвинтових витків в зоні завантажувального вікна і рухомої заслінки з можливістю переміщення вздовж осі шнека, що дозволяє змінити захоплюючу можливість шнеків в зоні завантаження.
Keywords: конструктивно-технологічна схема; бункерний кормороздавач; шнековий дозатор; бункер; лопатева ворушилка; шнекова мішалка; заслінка; кормосуміш; транспортування корму; шиберна заслінка