Бюджет участі як один з напрямів реалізації політики децентралізації влади в Україні - Осипенко, Світлана Олександрівна; Осипенко, Светлана Александровна; Osypenko, Svitlana (My University, 2018)
В умовах посилення реалізації політики децентралізації влади в країні запровадження бюджету участі дає можливість сформувати довіру громадськості до місцевої влади та сприяє більш ефективному управлінню розвитком територій, створює ефективний механізм взаємодії структурних підрозділів органів місцевого самоврядування та громадян в бюджетному процесі
Keywords: децентралізація; місцеве самоврядування; адміністративно-територіальні реформи; територіальні громади; громадські ради; соціальна активність; бюджетування