Проблеми нарахування ПДВ сільськогосподарськими підприємствами у 2016 році - Косторной, Сергій Володимирович; Косторной, Сергей Владимирович; Kostornoy, Serhii (Мелітополь: Вид-во Мелітопольська типографія "Люкс", 2016)
UK: Формування ефективної системи державної підтримки сільського господарства є актуальною проблемою для України. В статті розглянуто зміни в законодавстві щодо застосування спеціального режиму ПДВ для сільськогосподарських підприємств на 2016 рік. Проаналізовано вплив нового механізму розподілу податку на додану вартість між бюджетом та спецрахунком сільськогосподарського підприємства на його фінансові результати. Розглянуто напрями подальшого удосконалення оподаткування сільськогосподарських підприємств. EN: Optimal conditions for the development of agriculture should be created in Ukraine. In particular, we need the effective system of state support for agricultural producers. In recent years, the most effective form of state support of agricultural enterprises was special regime of the value added tax in agriculture, forestry and fisheries. However, recent changes in legislation aimed at reforming the tax system in accordance with the International Monetary Fund, reduce the volume of state support for agricultural enterprises.
Keywords: оподаткування сільськогосподарських підприємств; податок на додану вартість; спецрежим ПДВ; ВВП; товаровиробники; спецрахунки; закон; кошти; taxation of agricultural enterprises; tax code; VAT; VAT special regime