Результати застосування і використання сонячних теплових електростанцій - Тимофєєв, С. О.; Курашкін, Сергій Федорович; Курашкин, Сергей Федорович; Kurashkin, Serhii (ТДАТУ, 2020)
На основі аналізу розвитку сонячної енергетики в світі, можна зробити висновки: а) технології «нових» відновлюваних джерел енергії, зокрема сонячної енергетики, досягли такого рівня, за якого вони успішно конкурують з традиційними способами виробництва енергії; б) зростання цін на енергоносії та залежність від країн-експортерів енергії змушують країни-імпортери шукати альтернативні способи отримання енергії; в) вичерпність традиційних енергетичних ресурсів (нафти, газу, вугілля, уранових руд) та погіршення екологічної ситуації в світі вимагає нових підходів до енергозабезпечення та енергозбереження.
Keywords: енергозабезпечення; енергозбереження; сонячна енергетика; електростанції