Електроакустична система контролю якісних показників рисової крупи - Князєв, І. В.; Борохов, Іван Валерійович; Борохов, Иван Валерьевич; Borokhov, Ivan (My University, 2020)
Існує ємнісний спосіб виміру якісних показників, який базується на залежності ємності конденсатора від діелектричної проникності шару матеріалу. В процесі вимірів об’єм і параметри конденсатора залишаються незмінними, а визначається лише величина діелектричної проникності, яка функціонально зв’язана з вологістю матеріалу, який знаходиться в об’ємі конденсатора.
Keywords: властивості сипучих матеріалів; рисова крупа; електроакустична система