Використання штучного інтелекту для розробки автентичних навчальних матеріалів для викладання іноземних мов: кейси застосування - Супрун, Олена Миколаївна; Suprun, Olena (Запоріжжя : ТДАТУ, 2026)
UA: У статті обґрунтовано застосування штучного інтелекту для створення сучасних навчальних матеріалів під час вивчення іноземної мови у закладах вищої освіти. Представлено трирівневу модель розробки занять: автоматизовану обробку тексту, візуальну організацію навчального простору та перехід до активної мовленнєвої практики. На прикладі тем «People and society» та «Attitudes and Behaviours» (рівень B2) показано, як перетворити медіаконтент і відео у дидактичні комплекси. Результати дослідження підтверджують, що інтеграція штучного інтелекту та гейміфікації підвищує зацікавленість здобувачів, допомагає долати мовний бар’єр і стимулює розвиток аргументаційних та критичних навичок. /// EN: The article substantiates the use of artificial intelligence for creating modern teaching materials in foreign language learning within higher education institutions. A three-level lesson development model is presented, comprising automated text processing by AI assistants, the visual organisation of the learning environment, and the transition to active speech practice. Using the topics People and Society and Attitudes and Behaviours (B2 level) as examples, the study demonstrates how to transform media content and video into didactic complexes. The research results confirm that integrating AI and gamification increases student engagement, helps overcome language barriers, and stimulates the development of argumentation and critical thinking skills.
Using artificial intelligence to develop authentic educational materials for teaching foreign languages: application cases
Keywords: штучний інтелект; автентичний медіаконтент; цифрові платформи; інтерактивні методи навчання; критичне мислення; гейміфікація; artificial intelligence; authentic media content; digital platforms; interactive teaching methods; critical thinking; gamification