Адміністративно- управлінський аспект трудової мотивації як запорука реалізації лідерських, комунікативних якостей керівника - Бочарова, Наталія Олександрівна; Бочарова, Наталия Александровна; Bocharova, Nataliia (ФОП Однорог Т. В., 2021)
На підставі механізму дії моделей організаційного розвитку підприємств нами доведено можливість забезпечення ефекту синергії шляхом сполучання чинників бізнес-адміністрування й навичок та стилів керівництва і лідерства, як підсилювачів дії адміністративної, статусної, мотивації в комплексі із матеріальними і моральними засобами заохочення до високо продуктивної праці, в тому числі й за рахунок включення сучасних засобів групової комунікації тощо. Впровадження відповідної мотиваційної системи дає можливість отримати позитивний синергетичний ефект й посилити корпоративний дух підприємства шляхом забезпечення дії так званої оптимізаційної синергії організації.
Keywords: взаємодія з керівництвом; системи управління; адміністрування; мотивації персоналу; персонал