Динаміка вмісту фенольних речовин в плодах томата при зберіганні за використання антиоксидантних препаратів - Прісс, Олеся Петрівна; Присс, Олеся Петровна; Priss, Оlesia; Жукова, Валентина Федорівна; Жукова, Валентина Федоровна; Zhukova, Valentina (My University, 2010)
UK: Досліджено динаміку фенольних речовин плодів томату при зберіганні з використанням комплекс них препаратів антиоксидантної дії. Встановлено, що в бланжевих і бурих плодах відбувається нако пичення поліфенолів у перший період зберігання. Фенольні сполуки червоних плодів піддаються роз паду протягом усього періоду зберігання. Доведе но, що обробка плодів томата антиоксидантними препаратами разом зі штучним холодом уповіль нює процеси накопичення й розпаду поліфенолів, що сприяє максимальній збереженості біологічної цінності томатів і тривалості терміну їх зберігання.
Keywords: зберігання; плоди томату; поліфеноли; обробка; антиоксиданти; вміст фенольніих речовин