Вплив системи удобрення на урожайність і якість урожаю гібриду соняшнику каменяр в умовах степової зони України - Крижанівський, М. О. (Запоріжжя : ТДАТУ, 2025)
Порушення науково-обґрунтованих оптимальних площ посіву соняшнику і значне перевантаження сівозмін цією культурою в Україні призвело до низки негативних явищ: поширенню і значній інтенсивності розвитку хвороб і шкідників, зниженню родючості ґрунтів тощо. Вирішення проблем, що виникли, можливе лише за умови оптимізації площ посіву олійних культур. При змушеному зменшенні частки посівних площ соняшнику отримання незмінного валового збору, який має задовольнити потреби олійних підприємств у сировині, можливе лише за умови підвищення врожайності.
Keywords: система удобрення; урожайність; гібрид соняшнику; каменяр; лузжистість