Моделювання елементів систем оборотного водопостачання для об’єктів інженерної інфраструктури промислового сектору країни - Горлова, К. О.; Зуб, А. М.; Мовчан, Сергій Іванович; Мовчан, Сергей Иванович; Movchan, Serhii; Дереза, Олена Олександрівна; Дереза, Елена Александровна; Dereza, Olena (Візаві, 2020)
Розроблення моделей відомо і використовується у різних сферах виробничої діяльності і науки. Математичне і фізичне моделювання, яке дозволяє наблизити до реальних умов проведення фізико-хімічних процесів і полегшити розрахунок отриманих даних за рахунок використання математичного апарату розроблення. Найбільш ефективно використовується при моделюванні гідравлічних процесів. Використання теорії електрогідродинамічних аналогій є основою сучасного моделювання, а з її використанням і сучасного підходу моделювання дозволяє поширити підхід у цьому напрямку, а також скоротити час і використовувати новітні технології для промислового сектору водогосподарського комплексу країни.
Keywords: математичне моделювання; фізичне моделювання; моделювання гідравлічних процесів; комп'ютерне моделювання; вихідний продукт процесу моделювання