Визначення оптимального поєднання компонентів в алмазоносному шарі спечених шліфувальних кругів - Сушко, Ольга Вікторівна; Сушко, Ольга Викторовна; Sushko, Olha; Колодій, Олександр Сергійович; Колодий, Александр Сергеевич; Kolodii, Oleksandr (My University, 2019)
UK: Застосування синтетичних надтвердих матеріалів (НТМ) у різноманітних галузях народного господарства є визначальним фактором вдосконалення вже існуючих та створення нових інструментів та інструментальних матеріалів, технологічних процесів, зниження собівартості продукції, покращення її якості, підвищення довговічності та надійності інструментів, деталей машин та приладів. Алмазне шліфування як традиційний процес обробки НТМ є дорогим, низькопродуктив-ним, часто характеризується нестабільною якістю оброблюваних виробів. Інструмент, який застосовується при цьому, відрізняється високою витратою дороговартісних алмазних зерен в процесі експлуатації. EN: Тhe problem of the effectiveness of processing synthetic super hard materials (NTM) remains to this day very relevant. In order to increase the robustness of diamond circles, the task was to find the optimal combination of grades, grains, concentrations of diamond powders with the type of metal bond, which ensure the minimum defect of sintered grinding wheels (in terms of determining the conditions for maximum preservation of the integrity of the grains).
Determination of the optimal combination of components in a diamond-bearing layer of sintered grinding wheels
Keywords: синтетичні нетверді матеріали; собівартість продукції; алмазне шліфування; алмазні зерна; synthetic unstable materi; cost of production; Diamond grinding; diamond grains