Аналіз способів отримання олійних матеріалів із насіння рицини - Журавель, Дмитро Павлович; Журавель, Дмитрий Павлович; Zhuravel, Dmytro; Чебанов, Андрій Борисович; Чебанов, Андрей Борисович; Chebanov, Andrii; Верещага, О. Л. (ТДАТУ, 2020)
В ході огляду літературних джерел встановлено, що ефективними пресами є шнекові з одним пресуючим шнековим валом, які забезпечать високу якість процесу віджимання олії з олійного насіння. Всі конструктивні параметри шнекового пресу, які впливають на його ефективність, визначаються за допомогою оптимального вільного об’єму між окремими пресуючими витками
Keywords: олійні культури; технологія переробки рицини; пресування; екстракція; пресування олійної сировини; нерафіновані олії; гідравлічний прес